Hoeveel kan ik besparen met een nieuw verwarmingstoestel?

Door uw oude cv-ketel te vervangen door een moderne condensatieketel bespaart u tot 35% of zo’n 400 euro per jaar. Hierdoor is uw investering snel terugverdiend.

Doe de test

In de volgende gevallen is het interessant om uw cv-ketel op gas of mazout te vervangen:

  • Is uw cv-ketel ouder dan vijftien jaar en/of is hij geregeld stuk?
  • Duurt het langer dan voorheen om uw woning of sanitair water op te warmen?
  • Stijgt uw energiefactuur zonder duidelijke reden?
  • Kan u geen nieuwe technologieën integreren, zoals een slimme regeling?

Een moderne condensatieketel

Een moderne condenserende ketel recupereert warmte uit de afgevoerde verbrandingsgassen, in plaats dat deze verloren via de schouw. Hierdoor stijgt het rendement tot meer dan 100%.

Bovendien werkt deze ketel modulerend: dat betekent dat hij niet altijd voluit draait, maar het vermogen aanpast in functie van de warmtevraag.

Besparing en terugverdientijd

Door de zuinigere werking verbruikt u 25 tot 35% minder energie dan met uw oude verwarmingsketel. Een doorsnee Vlaams gezin (2,2 personen) dat in een rijwoning woont en niet elektrisch verwarmt, betaalt jaarlijks rond de 2.000 euro aan energie. Veel gezinnen leven nog een stuk boven dat gemiddelde. Hiervan wordt 60% of 1.200 euro gebruikt om de woning te verwarmen. (Bron: Vlaams Energieagentschap, www.energiesparen.be)

Bijgevolg kan u gemakkelijk 300 tot 420 euro per jaar besparen op uw energiefactuur. Zo verdient u uw investering binnen de tien jaar terug.

Daarnaast geniet u ook van een aantal bijkomende voordelen, onder meer een lagere CO2-uitstoot, meer comfort en de mogelijkheid om uw verwarming op afstand te bedienen met een app.


Start de Productselector om de condensatieketel van Viessmann te vinden die het best bij u past, of neem contact op een Viessmann Service Partner voor gratis advies bij u thuis of een vrijblijvende offerte.

Hoe kunnen we u helpen?