Over de brandstofcel Vitovalor PT-2

De brandstofcel Vitovalor PT-2 van Viessmann produceert gelijktijdig elektriciteit en warm water. In dit artikel kom je te weten hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Stroom en warmte uit aardgas

Voor een brandstofcel heb je een aardgasaansluiting nodig. Via een elektrochemisch proces onttrekt de brandstofcel waterstof aan aardgas. Daarmee produceert het toestel stroom en warmte, en dat zo goed als zonder uitstoot. Je energievoorziening tijdens de piekuren wordt verzekerd door een gascondensatieketel. Zo kun je twee derde van je jaarlijkse stroomverbruik dekken met zelf geproduceerde stroom. In combinatie met een modulair stroomopslagsysteem van Viessmann is je stroombehoefte bijna volledig verzekerd (in ontwikkeling). Via onze app heb je op elk ogenblik zicht op zowel de hoeveelheid geproduceerde als verbruikte stroom.

Snelle terugverdientijd

Dankzij subsidies en het hoge rendement van de installatie heb je je investering al na enkele jaren terugverdiend. Bespaar tot 40% op je energiekosten en tot 50% CO2-uitstoot. Goed voor jou en het milieu. Ontdek dit innovatieve verwarmingstoestel in deze video:

Hoe kunnen we u helpen?