Vitocal 250-A: De fluisterstille future-proof warmtepomp voor renovatie

Vitocal 250-A van Viessmann verwarmt zeer efficiënt met een uitgangstemperatuur tot 70°C. Hierdoor is deze hoge-temperatuur-warmtepomp een alternatief voor een verwarmingsketel op gas of mazout bij renovaties, zonder dat je de bestaande radiatoren hoeft te vervangen. Vitocal 250-A is future-proof omdat het kan worden aangesloten op het digitaal platform Viessmann One base.

OptiPerform - betrouwbare werking met maximale efficiëntie

 

De moderne warmtepompen van Viessmann hebben een gepatenteerd hydraulisch design. Hierdoor zijn ze  zeer efficiënt met een hoge COP (Coëfficient of Performance - tot 5,3) voor verwarmen én voor koelen. Hierdoor is het stroomverbruik lager.

 

Vitocal 252-A is een versie van dit toestel die een ingebouwde warmwaterboiler bevat en hierdoor nog efficiënter is plaatsbesparend is.

 

 

Super Silent - fluisterstil bij volledige en gedeeltelijke belasting

 

Dankzij het Advanced Acoustic Design behoren de warmtepompen van Viessmann tot de stilste in hun soort: max. 55 dB(A) en 44 db(A) ’s nachts. Dit is vergelijkbaar met een koelkast. De ventilator is geoptimaliseerd qua geluid. In combinatie met een intelligente snelheidsregeling zorgt dit voor een aanzienlijke vermindering van het luchtgeluid bij volledige en gedeeltelijke belasting. Dit betekent dat de buitenunit zonder problemen kan worden geïnstalleerd, zelfs bij dichte bebouwing.

 

 

 

Climate Protect - beschermt het milieu en het klimaat

 

De hoge-temperatuur-warmtepompen van Viessmann maken gebruik van het koelmiddel R290, wat bijzonder milieuvriendelijk is door een zeer lage GWP-waarde (Global Warming Potential) van 0,02 volgens IPPC AR6. Dit is meer dan 300 keer minder schadelijk dan het veelgebruikt koelgas R32.

 

 

 

Hybride systeem mogelijk

 

Vitocal 250-AH is de versie van dit toestel die als hybride warmtepomp kan worden gecombineerd met een bestaande condensatieketel op gas of stookolie. De condensatieketel wordt alleen ingeschakeld bij uitzonderlijk lage buitentemperaturen. Zo ben je steeds zeker van een woning die comfortabel verwarmd wordt met de meest efficiënte techniek.

 

 

 

Digitaal platvorm Viessmann One Base

 

Vitocal 250-A kan je bedienen via het 7” kleurenscherm en met de app ViCare. Het toestel is via WiFi verbonden met het digitaal platform One Base. Hierdoor kan de werking ervan afgestemd worden op de beschikbare zonnestroom, op de thuisbatterij Vitocharge en op variabele stroomtarieven. Daarbij kan de warmtepomp op afstand opgevolgd en onderhouden worden door het servicebedrijf van uw keuze.

Met een Viessmann Service Partner bent u gegarandeerd in goede handen. Neem contact op voor gratis advies ter plaatse en een vrijblijvende offerte.

Geschreven door Jan Hoogmartens op 17 augustus 2022

Hoe kunnen we u helpen?