Over de gepatenteerde ThermProtect zonnecollectoren van Viessmann

Thermische zonnecollectoren zijn een milieuvriendelijke oplossing om met gratis energie van de zon warm water te produceren.  Met de unieke Thermprotect technologie van Viessmann vermijdt u oververhitting en panne van het systeem.

Gepatenteerde ThermProtect tegen oververhitting

De vlakke zonnecollectoren Vitosol van Viessmann hebben een bovenlaag van vanadiumoxide.  Dit materiaal geeft een bijzondere eigenschap: vanaf een temperatuur van 75°C absorbeert het geleidelijk aan minder warmte, en reflecteert het de zonnestralen des te meer.  Hierdoor wordt vermeden dat op de warmste dagen de collector en de zonneboiler oververhitten. Deze oplossing is uniek en gepatenteerd door Viessmann.

Door de automatische temperatuursuitschakeling wordt een zonneboilerinstallatie minder belast en zal dus een langere levensduur hebben.

Buiscollectoren met het hoogste rendement

Viessmann biedt ook Vitosol buiscollectoren.  Bij deze is de warmteoverdracht maximaal en wordt het hoogste rendement bereikt.  Ook de buiscollectoren hebben de automatische temperatuursuitschakeling ThermProtect.

Buiscollectoren kunnen plat op het dak of verticaal aan een gevel gemonteerd worden.  Hierdoor bieden ze bijzondere mogelijkheden voor de architectuur van de woning.

 
Met een Viessmann Service Partner bent u gegarandeerd in goede handen.  Neem contact op voor gratis advies ter plaatse en een vrijblijvende offerte.

Hoe kunnen we u helpen?