Made in Europe: over de thuisbatterij Vitocharge VX3 van Viessmann

Met een thuisbatterij zorg je ervoor dat je de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken, maximaal zelf verbruikt. Vitocharge VX3 van Viessmann is een modulaire thuisbatterij die ontwikkeld en geproduceerd wordt in Europa. We belichten enkele troeven van het systeem.

thuisbatterij vitocharge van Viessmann

Hoger rendement van je zonnepanelen

Met de thuisbatterij Vitocharge VX3 verbruik je een groter aandeel van je zelf opgewekte zonnestroom. Zo verlaag je je elektriciteitsfactuur en word je minder afhankelijk van netstroom en de prijsschommelingen op de markt. Je verdient je investering in zonnepanelen ook sneller terug.

Lees ook: Hoe werkt een thuisbatterij?

Flexibel en modulair

Vitocharge VX3 bestaat uit een slimme hybride omvormer waarop je pv-panelen en/of batterijcellen kunt aansluiten en 1 tot 3 batterijmodules met elk een vermogen van 4 kWh, goed voor een thuisbatterij met 4, 8 of 12 kWh opslagcapaciteit. De modulaire opbouw maakt dat zelfs één persoon de installatie vlot uitvoert. Het systeem kan zowel op de wand als op de vloer gemonteerd worden. Het systeem is breed inzetbaar: je plaatst het als hybride omvormer in combinatie met zonnepanelen en batterijmodules, maar het is ook mogelijk om de hybride omvormer en de batterijcellen naast een bestaande pv-installatie met omvormer te plaatsen. Daarnaast kun je de omvormer ook gebruiken voor zonnepanelen installatie zonder batterijen. (afbeelding schema)

Europese kwaliteit met 10 jaar vermogensgarantie

Zowel de omvormer als de batterijcellen van Vitocharge VX3 worden door Viessmann ontwikkeld en geproduceerd in Europa, meer bepaald in Frankrijk. Vitocharge VX3 werkt bovendien perfect samen met alle oplossingen voor verwarming, koeling en energiebeheer van Viessmann. De ingebouwde lithium-ijzerfosfaatcellen zijn veilig en hebben een lange levensduur. Viessmann biedt je een vervangingsgarantie van 10 jaar op de batterijcellen (op 80% restcapaciteit van de opgegeven nuttige batterijcapaciteit).

Bekroond design

Vitocharge VX3 heeft een compact en tijdloos design dat in elke woning past. Het ontwerp werd in 2020 bekroond met een Design Plus-award door de organisatie van de toonaangevende beurs Light + Building.

Noodstroomvoorziening

Een thuisbatterij maakt je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Vitocharge VX3 geeft je daarenboven de mogelijkheid om bepaalde stroomkringen ook bij stroompannes voor langere tijd van elektriciteit te blijven voorzien.

Volledig geconnecteerd

Je Viessmann Service Partner stelt je thuisbatterij in dienst en monitort ze desgewenst via de Viessmann Vitoguide App. Zo houdt die continu de werking van het systeem in het oog en reageert hij indien nodig snel bij onregelmatigheden. En dat alles zonder zorgen voor jou!

Hoe kunnen we u helpen?