Over Viessmanns comfortabele oplossingen voor warm water

Kan u genieten van een warme douche? Hoe vindt u het als er snel warm water uit de kraan komt? Viessmann biedt comfortabele oplossingen voor verwarming en warm water volgens uw wensen.

Niveau van warmwatercomfort

Het door u gewenst niveau van warmwatercomfort bepaalt de keuze van de verwarming. Dit is des te meer het geval bij nieuwbouw of grondige renovatie. Immers, wanneer uw woning beter geïsoleerd is heeft u minder verwarming nodig, en is het aandeel voor warmwaterproductie groter.

Bijna elke Viessmann verwarmingsketel heeft een “warm-water cijfer (NL getal)” dat aangeeft hoeveel standaard badkamers u kunt bedienen. Dit gaat van een basisniveau 1 naar een superieur comfort van 4,8.

Doorstroom- of combitoestellen maken warm water aan “on the fly” en zijn prima om een basiscomfort te verzekeren. Voor een hoger warmwatercomfort raadt Viessmann een warmwaterboiler aan.

Een boiler voor het hele gezin

Een goede vuistregel is een verbruik van 40 liter warm water per gezinslid per dag. Een familie van 4 zou dus best beschikken over een capaciteit van 160 liter.

Een Viessmann warmwaterboiler van 100 liter levert een piekdebiet van 160 liter water op 10 minuten aan 40°C. Een boiler van 300 liter gaat zelfs tot bijna 450 liter op 10 minuten.

De meest duurzame boilers zijn Viessmanns boilers zijn van roestvrij staal. Dit is het beste hygiënische materiaal voor het bewaren van voor warm en drinkbaar water. U geniet 10 jaar garantie op deze boilers.

Met een Viessmann Service Partner bent u gegarandeerd in goede handen. Neem contact op voor gratis advies ter plaatse en een vrijblijvende offerte.

Hoe kunnen we u helpen?