Smart heating: alles onder controle met de app ViCare

Met de mobiele app ViCare van Viessmann regel en monitor je je verwarming vanop afstand. Een draadloos verbonden thermostaatkraan op elke radiator laat je toe de temperatuur ook per kamer in te stellen. ViCare is bovendien ontwikkeld om naadloos samen te werken met je Viessmann-verwarmingstoestel. De app maakt je woning future proof: geofencing en predictive maintenance behoren tot de nieuwe diensten en mogelijkheden.

Je verwarming op afstand regelen en opvolgen

ViCare werkt naadloos samen met compatibele toestellen van Viessmann. Je kan hiermee je verwarming eenvoudig kan instellen en bedienen vanop je tablet of smartphone, ook wanneer je niet thuis bent. Het resultaat is meer comfort en minder energieverbruik. ViCare laat je daarnaast toe om continu en in real-time de status en het verbruik van je verwarming op te volgen, samen met actuele weersvoorspellingen. Zo zie je mogelijkheden om te besparen.

De temperatuur per kamer instellen

Door ViCare te combineren met draadloos verbonden ViCare-thermostaatkranen voor radiatoren of vloerverwarming, zorg je in elke kamer voor de juiste temperatuur. Via de app kan je bovendien zones en tijdsprogramma’s instellen. Zo verwarm je precies daar waar het nodig is en bespaar je nog meer energie. ViCare is ontwikkeld om naadloos te samen te werken met de verwarmingsketels en warmtepompen van Viessmann, in tegenstelling tot oplossingen van derde partijen. Zo zal de sturing van je verwarmingsketel het geheel blijven overzien, waardoor de werking ervan optimaal afgestemd wordt op je warmtebehoeften. Je vermijdt dat de verwarmingsketel en pompen herhaaldelijk afslaan en opstarten, wat hun levensduur verlengt en voor minder energieverbruik zorgt.

Geofencing

De geofencing-functie maakt gebruik van de locatievoorzieningen op je smartphone om de verwarming lager te schakelen wanneer je je woning verlaat en in te schakelen wanneer je weer naar huis komt van je werk.

Predictive maintenance

Doordat je ketel met het internet verbonden is kunnen storingen en pannes in een vroeg stadium gedetecteerd worden. De app geeft je een melding in het geval van storingen of abnormaal verbruik en laat je toe meteen contact op te nemen met het installatie- en servicebedrijf van je keuze. De door jou aangewezen servicepartner kan desgewenst jouw installatie mee monitoren om proactief onderhoud in te plannen op basis van data verzameld uit alle geconnecteerde toestellen (predictive maintenance). Zo voorkom je grote defecten en blijft je installatie efficiënt werken.

Het aanbod aan slimme diensten van Viessmann blijft bovendien steeds uitbreiden met nieuwe oplossingen. Met een geconnecteerde verwarming beschik je automatisch over de laatste innovatieve functies die je woning comfortabeler en zuiniger maken.

Geschreven door Jef Smits op 12 februari 2021

Hoe kunnen we u helpen?