Ontdek waarom Vitodens 200 de beste gasketel is

De gascondensatieketels van Viessmann hebben het allemaal: roestvast stalen warmtewisselaar met 10 jaar garantie, automatisch geregelde en variabele intensiteit van de brander, een handige regeling, connectiviteit en bediening op afstand met een app op je smartphone. Vitodens 200 is ook future proof want het kan probleemloos werken met meer milieuvriendelijke gasmengsels die tot 30% waterstof bevatten!

Geen aanpassing nodig voor verschillende gasmengels en “H2 Ready”

Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en dat zal zich in de nabije toekomst uiten in een veranderende samenstelling van gas voor de verwarming van gebouwen. Dankzij zijn zelfkalibrerende verbrandingsregeling Lambda Pro Control Plus is Vitodens 200 hierop voorbereid. Met zelfs tot 30% waterstof zijn een optimale verbranding en zuinigheid gegarandeerd.

Warmtewisselaar met 10 jaar garantie

Het hart van de ketel Vitodens is de inox-radiaal warmtewisselaar: de beste in zijn soort, want geen enkele warmtewisselaar biedt zoveel perspectief op een langdurige en duurzame werking. De warmtewisselaar is zelfreinigend en gebruikt tot 109% van de energie in het gas. Omdat we bij Viessmann alle vertrouwen hebben in de kwaliteit van de warmtewisselaar, bieden we een garantie van maar liefst 10 jaar.

Brander met variabele intensiteit

Op basis van onder meer een temperatuursonde buiten wordt de intensiteit van de brander automatisch geregeld van 10% tot 100% van het vermogen. Hierdoor wordt vermeden dat het toestel herhaaldelijk afslaat en opnieuw opstart. Dit komt in belangrijke mate ten goede aan de levensduur.

Handige bediening en connectiviteit

De nieuwe elektronische regeling wordt bediend via een overzichtelijk kleurentouchscreen. Je kan je op een eenvoudige manier de de werking en efficiëntie van het toestel en ook je energieverbruik opvolgen. Internetverbinding is standaard ingebouwd. Dit betekent dat je met de gratis ViCare app je verwarming ook op afstand kan bedienen en gebruik maken van de bijkomende diensten.

Inox-radiaal warmtewisselaar

Het hart van deze ketel is de inox-radiaal warmtewisselaar. De beste in zijn soort, want geen enkele warmtewisselaar biedt zoveel perspectief op een langdurige en duurzame werking. De warmtewisselaar is zelfreinigend en gebruikt tot 109% van de energie in het gas. Omdat we bij Viessmann alle vertrouwen hebben in de kwaliteit van de warmtewisselaar, bieden we een garantie van maar liefst 10 jaar.

Wees voorbereid op de veranderende energiemarkt

Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en dat zal zich in de nabije toekomst uiten in een veranderende samenstelling van het gas. Tegen 2029 zal de gassamenstelling aanzienlijk veranderd zijn, wat problemen kan opleveren voor klassieke gasketels. Dankzij zijn zelfkalibrerende verbrandingsregeling Lambda Pro Control Plus is de Vitodens 200-reeks voorbereid op deze shift en is stabiele en optimale verbranding gegarandeerd.

Hou zelf je verbruik in de gaten op het 7” touchscreen

De nieuwe Vitotronic 200-regeling heeft een overzichtelijk kleurentouchscreen van 7” met logische en begrijpelijk opgebouwde bediening. Bovendien kan u eenvoudig uw verbruik, de werking en efficiëntie van uw toestel, histogrammen en veel meer bekijken. De assistentiefunctie vereenvoudigt de inbedrijfstelling van de verwarmingstoestellen na de montage.

Geschreven door Alain Steyaert op 14 maart 2018

Kies hier één van de Viessmann Service Partners in uw buurt:

Hoe kunnen we u helpen?