Is een warmtepomp een goede oplossing voor mijn woning?

Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is een warmtepomp de beste keuze voor uw verwarming en koeling. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.

Haal het vereiste E-peil bij nieuwbouw of grondige renovatie met een warmtepomp

Door de strenge eisen op het vlak van isolatie en ventilatie is de verwarmingsbehoefte in nieuwe woningen kleiner dan ooit. Dat betekent dat je zeer energie-efficiënt kan verwarmen met warmteafgiftesystemen op lage temperatuur:

  • Vloerverwarming
  • Wandverwarming
  • Ventiloconvectoren

In dit geval is een warmtepomp in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen de meest duurzame optie. Deze oplossing telt ook positief door bij de berekening van het e-peil van de woning. Dit geldt ook in het geval van een grondige renovatie.

Het is mogelijk alsnog te kiezen voor een condenserende cv-ketel op gas of mazout met een klein vermogen of een hybride combinatie.

Vervangen van een verwarmingstoestel

Door het vervangen van de verwarming in uw bestaande woning krijgt u een lager energieverbruik en meer comfort. Hoe beter u ook isoleert, hoe kleiner uw verbruik zal zijn. Deze investering is snel terugverdiend en verhoogt de waarde van uw woning.

De volgende verwarmingsoplossingen komen in aanmerking voor het vervangen van verwarmingstoestel:

  • Moderne condensatieketel op gas of mazout: zoveel beter door de condensatietechniek en slimme regelingen
  • Hybride combinatie van een condensatieketel en een warmtepomp: een condensatieketel vult de warmtepomp aan voor de warmtevraag op piekmomenten, zoals voor het snel produceren van warm water voor bad of douche
  • Hybride combinatie van een gascondensatieketel en een brandstofcel: een uniek product van Viessmann: Vitovalor 300-P; de brandstofcel produceert elektriciteit uit gas en de warmte die daarbij vrijkomt wordt benut voor verwarming; de condensatieketel vult aan op piekmomenten.

Start de Viessmann Productselector om het product te vinden dat het best bij jou past, of neem contact op met een Viessmann Service Partner voor gratis advies bij u thuis of een vrijblijvende offerte.

Hoe kunnen we u helpen?