Een warmtepomp is de beste keuze voor duurzame verwarming en koeling.

Zeker bij nieuwbouw of grondige renovatie. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.

Nieuwbouw = warmtepomp

Door de strenge eisen op het vlak van isolatie en ventilatie is de verwarmingsbehoefte in nieuwe woningen kleiner dan ooit. Dat betekent dat je zeer energie-efficiënt kunt verwarmen met systemen die op lage temperatuur hun warmte afgeven, zoals:

  • Vloerverwarming
  • Wandverwarming
  • Ventiloconvectoren

Een warmtepomp in combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen is de meest duurzame optie. Deze oplossing telt ook positief door bij de berekening van het e-peil van de woning. Dit geldt ook in het geval van een grondige renovatie.

Je kan ook nog altijd kiezen voor een condenserende cv-ketel op gas of mazout met een klein vermogen of een hybride combinatie.

Vervangen van een verwarmingstoestel

Vervang de verwarming in je bestaande woning en je krijgt meteen een lager energieverbruik en meer comfort. En hoe beter je isoleert, hoe kleiner je verbruik zal zijn. Een investering die snel is terugverdiend en de waarde van je woning verhoogt.

Vervang je oude verwarmingstoestel dus snel door één van de volgende verwarmingsoplossingen:

  • Moderne condensatieketel op gas of mazout: zoveel zuiniger door de condensatietechniek en slimme regelingen
  • Hybride combinatie van een condensatieketel en een warmtepomp: een condensatieketel vult de warmtepomp aan voor de warmtevraag op piekmomenten, zoals voor het snel produceren van warm water voor bad of douche
  • Hybride combinatie van een gascondensatieketel en een brandstofcel: een uniek product van Viessmann, de Vitovalor 300-P. Met de brandstofcel produceert deze ketel elektriciteit uit gas. De warmte die daarbij vrijkomt wordt benut voor verwarming; de condensatieketel vult aan op piekmomenten.

Op zoek naar een specialist in warmtepompen? Neem contact op met een Viessmann Service Partner, voor gratis advies en een vrijblijvende offerte.

Kies hier één van de Viessmann Service Partners in uw buurt:

Hoe kunnen we u helpen?