Welke slimme thermostaten kan ik gebruiken met een Viessmann verwarmingsketel?

Viessmann biedt vele mogelijkheden om uw verwarming te bedienen, onder meer met een app op uw smartphone.  Een aantal verwarmingsketels van Viessmann zijn compatibel met slimme thermostaten zoals Nest, Tado, en Engie Boxx.

Slimme bedieningen van Viessmann

De thermostaten en afstandsbedieningen van Viessmann zijn ontworpen om de elektronische sturing van de ketels maximaal te benutten.  Hierdoor werkt deze efficiënter en zuiniger. De ingebouwde energiemonitor laat toe dit in detail op te volgen.

[Foto ViCare App] [Foto energiemonitor]

 

De meeste sturingen van Viessmann zijn compatibel met Vitoconnect.  Zo kan u uw verwarmingstoestel verbinden met internet en via de gratis app ViCare op afstand bedienen.  Het is zelfs mogelijk om een installatie- en servicebedrijf de goede werking van uw verwarming op afstand in de gaten te laten houden. Viessmann biedt 5 jaar garantie voor toestellen verbonden met Vitoconnect en de ViCare app (voorwaarden op www.viessmann.be).

Slimme thermostaten zoals Nest, tado, en Engie boxx

Door uw verwarming van Viessmann te bedienen met een slimme thermostaat van een ander merk zijn specifieke comfortfuncties en accessoires mogelijk, bijvoorbeeld:

 

  • Nest: biedt ook camera’s en rookmelders, en kan via internet verbonden worden met lichtoplossingen van andere fabrikanten
  • Tado: detecteert automatisch uw aanwezigheid en biedt een mobiele app en regelbare thermostatische kranen
  • Engie Boxx: met de energiemonitor kan u in detail uw verbruik van elektriciteit en gas opvolgen

Deze slimme thermostaten zijn compatibel met condensatieketels van Viessmann op gas of mazout met constantregeling of OpenTherm. 


Neem contact op met een Viessmann Service Partner om te weten te komen welke compatibele slimme bediening het best past bij uw behoeften.Hoe kunnen we u helpen?